daktent huren - goedkoop en goed - alle merken

Daktent huren 

Is het een skibox, is het een dakkoffer… nee, het is een daktent! Hoeveel heb jij er gespot afgelopen zomer? Het aantal verkochte en verhuurde daktenten neemt hard toe. Nog nooit wars deze tent voor op het dak van je auto zo populair. Hoe dat komt dat een daktent huren zo populair is? Het geeft een gevoel van vrijheid, ze passen op vrijwel iedere auto en doordat ze te huur zijn kun je gemakkelijk een keer een daktent uitproberen. 

Wil je een daktent huren om het een keer uit te proberen, dan ben je bij Dakop aan het juiste adres. Onze productspecialisten kunnen je precies vertellen wat je nodig hebt en welke daktent het meest geschikt is. Dat is afhankelijk van je auto, je reisplannen en het aantal personen waarmee je in je daktent wilt slapen. 
Ook kunnen zij je adviseren over de dakdragers en dakbelasting. Heb je bijvoorbeeld geen dakdragers maar wil je wel een daktent huren, dan kun je deze eenvoudig huren bij onze samenwerkingspartner Topspace

Optimale vrijheid; huur een daktent!

Maak van je auto een camper! Nou ja, bijna dan. Maak een stop waar je wilt en klap je daktent uit, binnen enkele minuten heb je een slaapplek voor jezelf en je passagiers. Dat is toch het ultieme gevoel van vrijheid? Je bent niet afhankelijk van hotels of boekingen, uitklappen en slapen! Let er wel op dat je een veilige plek zoekt waar het toegestaan is om te overnachten.

Misschien is die rondreis door Europa ineens wel toegankelijker dan je je had bedacht. In Nederland is wildkamperen niet toegestaan, dus je mag niet zomaar in een bosperceeltje je auto neerzetten en je daktent uitklappen om bij de eerste zonnestralen gewekt te worden door het wild en de vogels in het bos. Maar als je Nederland uitrijdt zijn er veel meer mogelijkheden en gelden er andere regels. Veel landen zijn wat vriendelijker omtrent deze regelgeving wat het leuker en makkelijker maakt om je rondreis te gaan plannen. Lees je goed in voor wat betreft lokale regelgeving en ga respectvol om met natuur en milieu, zo ga je absoluut een fantastische rondreis beleven.

DTBD 180 L daktent

Huur een daktent, van XS tot XXL

Of je nou een grote, kleine, lage of hoge auto hebt, voor vrijwel iedere auto kun je een daktent huren. Als er een dakdrager op past, kan er een tent op. Natuurlijk hoeven we je niet te vertellen dat logeren met 6 volwassenen op het dak van een Smartje niet zo’n goed idee is… Maar over het algemeen kunnen auto’s prima een daktent dragen plus het gewicht 2 tot 4 personen. Dit overschrijdt wel de maximale dakbelasting maar dat is geen probleem zolang er niet met die dakbelasting gereden wordt. Dat maximale gewicht is berekend voor een rijdende auto. Wanneer je jouw gehuurde daktent openklapt en gebruikt staat de auto stil.

Een bijkomend voordeel van een daktent is dat er geen tent in je kofferbak ligt. Je hebt dus veel meer ruimte voor kleding en accessoires. Kan toch het koffiezetapparaat mee op vakantie! De noodzakelijke accessoires voor de daktent zitten vrijwel altijd opgeborgen in de shell van de daktent. Je maakt gewoon je bed op in de uitgeklapte tent en klapt hem daarna compleet met beddengoed in. Dat maakt het nog aantrekkelijker om een daktent te huren en ermee op pad te gaan. Heb je een feestje aan de andere kant van het land? Gewoon een daktent huren, feest vieren en nadien heerlijk in je eigen bed duiken.      

Accessoires bij je daktent huren

Om het wat comfortabeler te maken kun je diverse accessoires huren bij je daktent. Diverse houders en organizers maar ook mobiel toilet behoort tot de mogelijkheden. Onderstaande accessoires zijn niet voor iedere daktent geschikt. Overleg met onze specialisten voor de mogelijkheden.

 • IPad houder: Nog even een filmpje kijken als je de tent in kruipt? Deze houder maakt van je daktent een dakhotel!
 • Organizer:  Deze opbergzak hang je op in je daktent waardoor je je belangrijkste spullen makkelijk bij de hand hebt. Zo heb je bijvoorbeeld je autosleutels, geld en papieren direct voor het grijpen.   
 • Schoenen opbergzak: Hang je schoenen onder je tent in onze superhandige schoenenzak. Zo blijft je gehuurde daktent mooi schoon en kan je direct bij het verlaten van je daktent je schoenen aantrekken.
 • Mobiel toilet: Een onmisbare accessoire voor mensen die rond gaan trekken. Het blijft wat primitief maar niks is prettiger dan even rustig plaats te nemen op een toilet. Dit toilet is opklapbaar en kun je plaatsen waar je wilt, er kan een zak ingehangen worden om geen sporen achter te laten…. 
  Lees hier meer over het mobiele toilet.

 

Hard-shell daktent

Goedkope daktent huren voor iedere auto

Of je nou BMW rijdt of Fiat, Volvo of Mini, voor vrijwel iedere auto is kun je een daktent huren. Een van de weinige voorwaarden is dat er dakdragers gemonteerd kunnen worden of aanwezig zijn voor de personenauto of bestelauto. Qua dakbelasting hoef je je geen zorgen te maken, de dakconstructie van een auto is geschikt om behoorlijk wat gewicht te kunnen dragen.

Er is een Duits onderzoek gepubliceerd waarin uitgelegd wordt wat het verschil is tussen statische en dynamische belasting van het dak. Oftewel, welke belasting kan een dak(drager) hebben tijdens het rijden en hoe zit dat met de belasting als de auto stilstaat. Los van het onderzoek, bedenk maar eens dat de dakconstructie ook het gewicht van de gehele auto kan dragen als een auto bij een ongeval op zijn dak komt te liggen. 

Voordelen van een daktent huren t.o.v. kopen

De aanschaf van een daktent ligt tussen de € 1500 en € 5000 euro. Natuurlijk lijkt het je fantastisch om een eigen daktent te hebben, maar wat nou als het toch niet zo goed bevalt als verwacht of je hebt geen rekening gehouden met de opslag ervan… Dat zou jammer zijn van je flinke investering. Gelukkig hebben wij deze investering al voor jou gedaan en kun jij de daktent eerst gewoon een paar keer huren om te proberen! Voordelen van een daktent huren:

 • Geen grote investering nodig
 • Gemak: ophalen, gebruiken, terugbrengen
 • Geen opslagruimte nodig voor de cassette
 • Accessoires kun je erbij huren 
 • Dakdragers kun je ook huren (via Topspace)
 • Korte én lange huurperiode mogelijk

Bevalt de daktent goed en wil je hem vaker gaan gebruiken, dan kan zelf aanschaffen toch wel aantrekkelijk zijn. Kijk dan eens bij ons verkoopaanbod.

Onze experts geven je graag advies!

Heb je vragen over het huren van daktenten? Wil je wat weten over de voorwaarden, het gebruik of de beschikbaarheid? Neem dan vrijblijvend contact op met de specialisten van DakOp Daktenten. 

Contact Kopen! huren!
Daktent kopen met goed advies

Lazy Jack CampooZ vouwwagen

Naast daktenten verhuren we ook een CampooZ vouwwagen. Nog meer comfort en uitermate geschikt voor wt langer gebruik op dezelfde plek. Bekijk de voordelen, prijzen en beschikbaarheid hier!

Die wil ik!
Campooz fat freddy vouwwagen ingeklapt