Veelgestelde vragen

Onze daktenten passen in de meeste gevallen op elke personenauto of -bus waar volgens volgens de fabrikant ook dakdragers op kunnen worden gemonteerd. Echter zitten er wel vereisten aan deze dakdragers. Meer hierover lees je onder de vraag: “Wat zijn de vereisten van de dakdragers?”.

Om een daktent te kunnen bevestigen op jouw eigen dakdragers moeten ze voldoen aan een aantal criteria. Hierbij valt te denken aan de stanglente, -afstand en -dikte van de dakdragers.

Stanglengte: De minimale lengte van de stangen om de daktent te kunnen dragen.

Stangafstand: De minimale lengte tussen de twee dragers om de daktent te kunnen dragen.

Stangdikte: De dikte van de stang om de daktent te kunnen bevestigen.

Wij zijn montagepartner van Topspace!
U kunt uw dakdragers huren bij Topspace. Dan zetten wij ze er gratis op bij het ophalen van de daktent in Hengelo.
Wel even kiezen voor montage locatie Hengelo.

Dakdrager huren

Heb je geen dakdragers of komen jouw dakdragers niet overeen met de gestelde eisen?

U kunt uw dakdragers huren op verschillende plaatsen, o.a. bij Topspace of bij Rent-a-skibox. Deze laatste heeft ook een locatie in Hengelo. 

 

Dakdrager huren

De minimale huurperiode van onze daktenten betreft één week. De huurperiode start zodra de tent bij ons is afgehaald en eindigt op de dag van aflevering.

Al onze huurprijzen zijn inclusief montage en demontage van de daktent.
Wij berekenen hiervoor geen extra kosten.

Een daktent opzetten gaat eenvoudig, elke daktent is binnen enkele minuten opgezet en ingeklapt! Waarbij het grote voordeel is dat het beddegoed kan blijven liggen.

Globaal gezien zijn er twee types daktenten. Een klaptent, welke dichtgevouwen wordt en een daktent welke als het ware het hele matras al op het dak heeft liggen waarbij de daktent alleen maar omhoog gaat bij het openzetten.

De klapdaktenten hebben altijd een losse hoes (softcover). Deze hoes zit tijdens transport over de dichtgeklapte daktent heen. De bevestigde (verstelbare)ladder werkt als een hefboom, waarmee je de tent openklapt.

De tenten welke omhoog uitklappen met een gasveer hebben een harde kap (hardcover).

Nee, huisdieren zijn niet toegestaan in de daktent.

Ja, in de meeste gevallen kan het dak en de dakdragers het gewicht van de daktent inclusief bagage en personen makkelijk verdragen. Het maximale gewicht wat aangegeven staat op de dakdragers is gebaseerd op de belasting tijdens het rijden. De meeste dakdragers kunnen rond de 75-100 kilo aan.

Dit is voldoende om het gewicht van de daktent te kunnen dragen tijdens het rijden. De daktent weegt namelijk slechts rond de 50-60 kilo.
Eenmaal stilstaand kunnen de dakdragers tot maar liefst 300 kilo verdragen. Hierdoor zijn de dakdragers bij stilstand nog makkelijk te belasten met twee volwassen personen inclusief eventuele bagage!
Voor meer informatie, in het Duits, maar super grondig uitgezocht kan je kijken op: Dachzeltnomaden.com

Ervan uitgaande dat de daktent volgens de instructies is gemonteerd en gesloten, adviseren wij een maximale snelheid van 100 km/h.
Om er zeker van te zijn dat de daktent correct is gemonteerd, ondersteunen wij bij de montage van de daktent.

De daktenten – en de eventuele inhoud/accessoires – zijn niet verzekerd via de verhuurder, maar vallen onder de eigen verzekering van de huurder. Hierbij valt te denken aan de (eenmalige of doorlopende) reis- en/of autoverzekering.
Meer informatie hieromtrent vind je in onze Algemene voorwaarden.

Nee, wel wordt een borg van €500,- gevraagd. Deze borg wordt teruggestort wanneer de tent in dezelfde staat wordt geretourneerd, als deze is opgehaald.
Meer informatie vind je in onze Algemene voorwaarden.

Onderweg is het raadzaam om af en toe de bevestigingsbouten even aan te draaien, handvast.

Zorg dat je op een vlak stukje grond staat

Ventileer goed, ook ’s nachts. Een kiertje bij raam of deur is ook bij koeler weer aan te raden. Aan condens vorming ontkom je helaas niet.

Leg een fleece deken of iets dergelijks langs je heupen, tegen het muggengaas, dan kan je het deurtje ’s nachts open laten, ook als het koeler is, en dan kan je de zon zien opkomen.

Overweeg het gebruik van een luifel, dit geeft je net meer privacy maar ook meer ‘leef comfort’ naast of achter de auto. Kijk bijvoorbeeld even naar de SKADU.

Om aan het klapperen van de tent te ontkomen bij veel wind, monteer de diagonale elastieken tussen de deuren, dan staat de daktent nog strakker en slaap je zonder geklapper.

Bewaar de hoes van de ladder altijd droog in je auto, dan kan deze ondanks een vieze natte ladder, toch in de daktent gelegd worden als je op pad gaat.

Wij zijn erg flexibel en proberen tegemoet te komen aan de wensen van de klanten. Daarom monteren wij voorral ’s avonds en in het weekend.

Het retourneren van een daktent die je bij ons het aangeschaft is mogelijk onder bepaalde voorwaarden. De daktent dient ongebruikt te zijn en in originele ongeopende verpakking te zitten. Retourkosten zijn voor eigen rekening.

Neem contact op bij twijfel! Wij hebben een behoorlijk aantal daktenten op voorraad voor de verhuur én we hebben een showroom. Soms is het verstandig om eerst eens een daktent te huren, daar kunnen we je fantastisch mee helpen. Kijk bij daktent-huren  of neem contact op om je wensen te bespreken. 

ZIJN JE VRAGEN NOG NIET BEANTWOORD?

Stuur een e-mail naar info@dakop.nl
Wij antwoorden binnen 24 uur!

Mail ons

Liever meteen antwoord?
Je kunt ons bereiken op: 074 369 0001

bel ons