Daktent kopen

Het is een ware rage aan het worden, de daktent! Je kunt bijna geen camping in Nederland (of ver daar buiten…) oprijden zonder dat je ergens wel een daktent ziet staan. Een hoog gevaarte dat een prachtig geheel vormt met de auto, als of het ervoor gemaakt is.

Zie je het voor je, een weekendje naar de kust met je eigen dakdent, wanneer je wil en waarheen je wil. Bevestig je gekochte daktent op je dakdragers, pak wat spulletjes en gaan!

Koop een daktent en geniet van optimale vrijheid

Natuurlijk kun je een tent lenen (tegen betaling) maar wat is er nou lekkerder dan gewoon altijd een daktent tot je beschikking te hebben. Koop een daktent en kies zelf het moment dat je wilt vertrekken zonder afhankelijk te zijn van anderen.

Rondreizen met een tent op je dak geeft een beetje hetzelfde gevoel van vrijheid als een camper. Je maakt stops op de plek waar je wilt verblijven en rijdt met hetzelfde gemak binnen enkele minuten weer door. Zo snel gaat het opzetten en neerlaten van je daktent namelijk. Binnen enkele tellen staat hij en is hij weer ingeklapt.

Houd wel even met de lokale regelgeving, je mag niet altijd en overal zomaar een tent opzetten. Zul je zien, koop je een daktent, ga je ermee op stap en krijg je een boete. Dat zou toch jammer zijn. Er zijn diverse websites die je kunt gebruiken om je route te plannen voor een ultieme comfortabele (en boetevrije…) rondreis.

Koop een daktent, van XS tot XXL

Voordat je een daktent gaat kopen zijn er wel een paar dingen waar je even rekening mee moet houden. Waarschijnlijk loop je ook nog wel met enkele vragen, dat is niet zo gek want een daktent kopen doe je niet dagelijks. Is je auto wel geschikt en heb je al dakdragers? Met hoeveel personen en gewicht mag je in een daktent slapen? Welke kwaliteit tent kies je en waarom je niet altijd de goedkoopste daktent moet kopen.

Veel vragen kunnen we eenvoudig beantwoorden, de meeste daktenten zijn namelijk geschikt voor iedere auto, klein en groot, busje of Mini. Bij het kopen van een daktent houd je rekening met het aantal personen dat er in gaat slapen, verder hoef je je niet snel druk te maken. Het dak van je auto kan een maximum hoeveelheid belading aan. Dit is wanneer er mee gereden wordt. Zorg dat je gekochte daktent inclusief accesoires hier niet boven komt. In stilstaande toestand kan een autodak veel zwaarder belast worden dan tijdens het rijden.

Een daktent kopen maar eerst duidelijke antwoorden op een aantal specifieke vragen? Neem dan gerust contact op met onze specialisten, ze helpen je graag en beantwoorden je vragen.

Accessoires huren of kopen voor je daktent

Naast een daktent kopen zul je al snel tot de conclusie komen dat je wel wat aanvullende accessoires kunt gebruiken om het comfort wat te verhogen. Bij DakOp bieden we enkele accessoires voor het gebruik in en om de tent:

 • IPad houder: Maak van je daktent een hotelkamer en kijk nog even een filmpje als je in bed ligt.
 • Organizer:  Voorkom dat je je daktent inklapt terwijl je portemonnee of sleutels nog ergens in de tent rondzwerven. Gebruik een handige en goed opgeruimde organizer.
 • Schoenen opbergzak: Geen vuil in je nieuwe daktent? Begrijpelijk! Maak gebruik van de schoenenzak om buiten de tent je modderhappers op te hangen.
 • Mobiel toilet: Ben je op plaatsen waar geen toiletgebouw is? Maak gan eenvoudig je eigen toilet.
  Lees hier meer over het mobiele toilet.
Hard-shell daktent

Daktent kopen voor iedere auto

Of je nou BMW rijdt of Fiat, Volvo of Mini, voor vrijwel iedere auto is kun je een daktent huren. Een van de weinige voorwaarden is dat er dakdragers gemonteerd kunnen worden of aanwezig zijn voor de personenauto of bestelauto. Qua dakbelasting hoef je je geen zorgen te maken, de dakconstructie van een auto is geschikt om behoorlijk wat gewicht te kunnen dragen.

Er is een Duits onderzoek gepubliceerd waarin uitgelegd wordt wat het verschil is tussen statische en dynamische belasting van het dak. Oftewel, welke belasting kan een dak(drager) hebben tijdens het rijden en hoe zit dat met de belasting als de auto stilstaat. Los van het onderzoek, bedenk maar eens dat de dakconstructie ook het gewicht van de gehele auto kan dragen als een auto bij een ongeval op zijn dak komt te liggen.

Waarom een daktent kopen ipv huren?

De aanschaf van een daktent ligt tussen de € 1500 en € 5000 euro. Natuurlijk is het je fantastisch om een eigen daktent te hebben, maar wat nou als het toch niet zo goed bevalt als verwacht of je hebt geen rekening gehouden met de opslag ervan… Da is het jammer van je investering. Gelukkig hebben wij deze investering al voor jou gedaan en kun jij de daktent ook eerst gewoon een paar keer huren om te proberen! Voordelen van een daktent huren:

 • Minimale investering nodig
 • Gemak: ophalen, gebruiken, terugbrengen
 • Geen opslagruimte nodig voor de cassette
 • Accessoires kun je erbij huren
 • Dakdragers kun je ook huren (via Topspace)
 • Korte én lange huurperiode mogelijk

Bevalt de daktent goed en wil je hem vaker gaan gebruiken, dan kan zelf aanschaffen toch wel aantrekkelijk zijn. Kijk dan eens bij ons verkoopaanbod.

Daktent kopen

Voordelen van een daktent kopen!

Ben je al bekend met een daktent doordat je er een keer één gehuurd hebt of misschien ben je wel aangestoken door vrienden? Dan weet je hoe geweldig veel vrijheid voordelen een eigen daktent biedt en ben je er misschien wel aan toe om je eigen daktent te kopen. We hebben ook deze voordelen even voor je op een rijtje gezet: 

 • Eenmalig investeren, jarenlang plezier!
 • Gemak: monteer je daktent en je bent klaar om te gaan
 • Vrijheid!! Niet afhankelijk van anderen, gaan wanneer jij wilt.
 • Je bepaalt zelf of je nog een dag of week langer wegblijft
 • Een daktent kopen is een goede investering, ze zijn waardevast
 • Lekker fris en nieuwaktenten kopen?

Dit zijn een aantal redenen waarom mensen bij Dakop daktenten kopen. Heb jij de knoop doorgehakt en ben je toe aan je eigen daktent? Bekijk hier dan het verkoopaanbod.

Daktent kopen; Welke merken heeft Dakop?

Wij hebben diverse merken in ons assortiment waaronder DTBD (Dare to be different), iKamper, Hopper, Miles en KHOSI. Mocht je een daktent willen kopen van één van deze merken die niet bij het aanbod staat, neem dan even contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Onze experts geven je graag advies!

Wil je wat weten over het kopen van een daktent? Wil je wat weten over de, het gebruik of de beschikbaarheid? Neem dan vrijblijvend contact op met de specialisten van DakOp Daktenten.

Contact Kopen! huren!
Daktent kopen met goed advies

Fat Freddy CampooZ vouwwagen

Naast daktenten verhuren we ook een CampooZ vouwwagen. Nog meer comfort en uitermate geschikt voor wat langer gebruik op dezelfde plek. Bekijk de voordelen, prijzen en beschikbaarheid hier!

Die wil ik!
Campooz fat freddy vouwwagen ingeklapt