Winterkamperen onder de Spaanse zon

De spaanse zon

De vrijheid van kamperen

Zo. Daar gingen we dan. Op avontuur met daktent naar bestemming: de zon. Welke? Dat zou tijdens de reis blijken. Daar ging wel het nodige aan vooraf. De vrijheid van het kamperen is iets wat je ‘moet’ snappen, voelen zelfs. Als je dat hebt dan kan daar geen hotel of luxe park tegenop, waardoor je tegelijk eigenaar bent van een uitdaging: ”Want wat doen we in de winter”…. De kerstperiode in combinatie met de lockdown maakte onze stemming niet beter. We wilden avontuur, zon, er ff op uit en een dag of 10 zonder belemmeringen op pad. Gewoon even helemaal niks. Back to basic de natuur in met een tentje en een BBQ. Onze eigen gear is goed, maar om nou op een luchtbed in de sneeuw te slapen ging ook voor ons iets te ver.

Een fijn begin van de vakantie

Daar bracht de website van DakOp verandering in: yeah een dak tent huren die op je eigen auto past, hoe tof is dat? Terwijl onze omgeving ons voor gek verklaarde, struinden wij internet af op zoek naar tips. Wat neem je mee als je gaat winterkamperen, waar moet je aan denken om het comfortabel te hebben en vooral ook: waar schijnt de zon? Het contact met Edwin en Bas was leuk en erg gemoedelijk, kopje koffie tijdens het plaatsen van de daktent DTB 140 L op onze Citroen Aircross, wat tips en heldere afspraken. Dat is al een fijn begin van de vakantie. De eerste kilometers waren wat onwennig, maar met 100 – 110 km per uur was het prima rijden en het verbruik viel ook best mee. Het voordeel is niet alleen dat je in je eigen autorijdt en dus comfortabel zit, maar ook dat je snel je slaapplek hebt en je extra spullen mee kunt nemen, wat in ons geval 2 grote sups betekende, ofwel extra avontuur!

Het vertrek

Thermo ondergoed en dikke slaapzak

Bikini’s en jurkjes maakten plaats voor thermo ondergoed, dikke slaapzak, muts voor ‘s nachts en een winterjack voor surfers zodat je er lekker in kunt zitten bij een kampvuurtje, maar ook jezelf kunt verkleden als het koud is, zonder in je nakie op een veldje te staan. Klein BBQ’tje voor lekker eten en warmte en een kookstel op benzine omdat gas het bij bepaalde temperuren af laat weten.

Heerlijk onafhankelijk

Om 4 uur ’s nachts vertrokken we en we besloten ter hoogte van Lyon te beslissen of we links of rechtsaf gingen. De app Camp4Night was een hele goede om alle beschikbare overnacht plaatsen te vinden in de buurt waar je rijdt. Heerlijk onafhankelijk laten leiden zoals de dag verloopt, dat is vakantie toch? Waar we geen rekening mee hadden gehouden was toch gek genoeg… de winter. Er zijn natuurlijk veel minder campings open en een camperparkeerplaats is niet mogelijk omdat we niet zelfvoorzienend zijn. Dat bracht ons uiteindelijk naar de Pyreneeën.

Het mooiste uitzicht ooit

We hebben overnacht op een camping waar we heel vriendelijk te woord werden gestaan, met een eenvoudig maar goed restaurant en verwarmt sanitair gebouw. Het was inmiddels donker toen we arriveerden en daar kwam het gemak. We parkeerden de auto, ritsen de hoes los en klappen de tent uit. De ladder vormt de versteviging en binnen 10 minuten was onze slaapplek gereed. Een portje en we sliepen. Heerlijk! Een klein elektrisch kacheltje die we aan de tentstok hingen hield ons warm en ‘s ochtends werden we verrast met het mooiste uitzicht ooit: besneeuwde bergtoppen en een prachtige omgeving om te wandelen.

Genoten van het kamperen

Gemakkelijk

Het inklappen ging net zo gemakkelijk als bij de aankomst: het bed kan gewoon blijven liggen. We vervolgden onze reis naar de Spaanse kust: Peniscola.  Omdat we daar langer verbleven hebben we de ondertent ook opgezet, groot genoeg voor 2 stoelen en een tafeltje maar ook gemakkelijk om je spullen in te laten liggen zodat je niet uit je auto hoeft te leven. Peniscola is een mooi stadje met Middeleeuwse vestiging en een prachtig natuurgebied Parque Natural de la Sierra de Irta.

Een avontuur rijker

De camping Edén lag aan de boulevard, heerlijk dus om met de sups op zee te gaan en verder was alles op loopafstand. Mooi en schoon sanitair, alles goed verwarmt en verlicht; het is een aanrader. Mede ook omdat we hebben genoten van strakke blauwe lucht met zon en aandacht van iedere camper overwinteraar met maar 1 prangende vraag: ‘Hebben jullie het niet koud?’ Het antwoord is nee, het was absoluut niet koud, ook niet in de tent. Het kleine kacheltje en de speciale matras voorkwam condensvorming waardoor we prima nachtrust hadden. Wij zijn een avontuur rijker en kunnen het zeker aanraden om ook eens te proberen!

Een daktent bij Dakop!

Wij zijn echte kampeerliefhebbers die mensen graag willen voorzien van een kwalitatief goede daktent. Door de samenwerking met diverse dealers is het mogelijk om voor scherpe prijzen daktenten te kunnen huren of kopen. Waarom bij Dakop een daktent huren? Bij Dakop kan je terecht voor deskundig advies en vragen. Goed contact met onze klanten vinden wij erg belangrijk. Op de rest van de website, op Facebook en op Instagram kunt u meer informatie vinden over ervaringen en het aanbod daktenten die Dakop verhuurt en verkoopt!

Contact