Wildkamperen voor vrouwen (deel 3)

Wildkamperen voor vrouwen?

Ellen ging in haar eentje op avontuur met de daktent. Wildkamperen voor vrouwen? Het kan gewoon! Ze reisde naar Zweden en maakte heel wat mee. Je leest hier het derde, en tevens laatste deel van haar gave, uitgebreide verhaal.

Duisternis

Na het BBQ-en en het vertrek van de oude jager, besef ik me dat het hier wel écht donker wordt *slik*. Ik kijk wel 1000 keer achterom of er geen wolf of beer zit, maar ik staar alleen maar duisternis in. Uiteindelijk duik ik mijn bed in, om 5 uur gaat de wekker namelijk al! Je moet wat als je elanden wilt zien… In mijn pyjama en jas hobbel ik wat rond en ga uiteindelijk teleurgesteld mijn bed weer in.

Mee met een vreemde

’s Ochtends ben ik heerlijk aan het treuzelen en was mezelf na het sporten in de teil: heerlijk! De jager van gisteren komt langs en na een lang en leuk gesprek nodigt hij me uit om zijn huis te bekijken en vrouw en dochter te ontmoeten. De levensles ‘Nooit met een vreemde meegaan’, gaat overboord en ik ga met hem mee. Gezellig aan de klets betreden we het huis, dat zo de Efteling in kan. Alles is nog origineel sinds 1870 of eerder! Het behang, klokken, kasten, vloer, houten poppetjes, het lijkt wel een museum!

Tranen in mijn ogen

Na alle schilderijen te hebben bewonderd en 100 reistips te hebben ontvangen, neem ik afscheid en ga ik weer verder. Na een aantal wegen waar mijn auto en ik absoluut niet voor zijn gemaakt, moet ik een stuk in zijn achteruit terug als de weg doodloopt. Met tranen in mijn ogen sta ik na een helse 300m weer op de open plek waar ik kan keren. Na alle stress van de lange dag rijd ik toch maar naar een camping, waar ik een aantal nachten in een huisje zal blijven omdat het gaat stormen.

Dezelfde daktent

In deze dagen heb ik veel geprobeerd te gaan hiken, maar kwam ik meermaals op paden die echt onbegaanbaar waren, of stond ik ineens tot mijn knieën in de modder; niet aan te bevelen. Ik sta inmiddels aan een prachtig meer, waar ik naast Duitsers geparkeerd sta met exact dezelfde daktent. We moeten hier zo hard om lachen, dat we de avond met wat medekampeerders, een vuurtje op het strand en een prachtige zonsondergang doorbrengen. De volgende ochtend krijg ik van hen de tip om in de buurt om een meertje te gaan hiken! Moet prachtig zijn en duurt maar 2 uurtjes! Gezien mijn hike-succes de laatste dagen, neem ik deze tip ter harte en ga die kant op!

Een addertje onder het gras

Nog geen minuut aan de wandel, zit er wel degelijk een addertje onder het gras. Letterlijk. Ik gil hard, omdat de ‘boomwortel’ nog geen halve meter bij me vandaan glibbert. Goed begin. De hike is verder prachtig! Overal groeien blauwe en rode bessen en paddestoelen. Het pad loopt direct langs het meer en onderweg trek ik een vlot over, om mezelf naar de overkant te krijgen. Heerlijk!

Halverwege de hike

Na 2 uur vol energie hiken ben ik pas halverwege en raak ik steeds verder bij het meer verwijderd. Gaat dit wel goed? Ik steek een weg over en jahoor, sta weer tot kniediep in de modder. Mijn schoenen bedenken zich geen moment en zuigen zich direct vol met water. Timing. Met al ruim 10 km in de benen en niks in de buurt, kan ik nu echt geen blaren gebruiken. Ik loop terug en aangezien ik toch al van het pad afgeraakt ben, volg ik de weg verder, in de hoop het meer terug te kunnen vinden.

Prachtige overwinning

Mijn water is inmiddels op, de zon brandt met 26 graden en na 4 uur hiken is uitdroging een serieus gevaar geworden. Ik neem uiteindelijk het risico om een weggetje in te slaan die teruggaat richting meer, maar waarvan ik niet weet of het dichtbij genoeg zal komen. Ik check even mijn GPS en als ik opkijk, schrik ik me helemaal wezenloos. WHA! Er staat ineens een eland nog geen 20 meter bij me vandaan op het pad! Door mijn reactie schrikt het dier en rent weg. WAUW! Ik heb een eland gespot!! Uiteindelijk vind ik gelukkig het pad terug en na uiteindelijk bijna 30 km te hebben gehiked zonder water met alle gevaren van dien, vier ik deze prachtige overwinning!!

Het einde van een mooi avontuur

De laatste dagen van mijn vakantie doe ik het wat rustiger aan, spot ik onderweg nog wat elanden en als ik eenmaal terug ben in Nederland, vind ik het toch wel héél jammer dat ik de daktent na 3 weken weer in moet leveren… Bedankt voor het mooie avontuur!

Dakop: het uitzicht vanuit je daktent

Wij zijn echte kampeerliefhebbers die mensen graag willen voorzien van een kwalitatief goede daktent. Door de samenwerking met diverse dealers is het mogelijk om voor scherpe prijzen daktenten te kunnen huren of kopen. Een daktent is voor iedereen, ook voor vrouwen die in hun eentje de rust op willen zoeken, zoals Ellen heeft gedaan. Dakop heeft een ruim aanbod en voor ieder wat wils. Benieuwd naar het aanbod? Kom langs op afspraak in onze showroom in Hengelo. Je bent altijd welkom voor vragen of deskundig advies. Meer ervaringen en informatie vind je op de rest van de website, onze Facebookpagina en Instagram!

Contact