Wildkamperen voor vrouwen (deel 2)

Wildkamperen voor vrouwen?

Ellen ging in haar eentje op avontuur met de daktent. Wildkamperen voor vrouwen? Het kan gewoon! Ze reisde naar Zweden en maakte heel wat mee. Je leest hier het tweede deel van haar gave, uitgebreide verhaal.

Genieten van het rijden

Goedemorgen! Ik voel me zó fit! Ik rol mezelf naar het strand 100 meter verderop en besluit lekker te gaan sporten met uitzicht. De hike van gisteren en de workout zorgen voor een flinke dosis spierpijn, dus ik blijf nog even lekker hangen op het strand. Uiteindelijk was ik mezelf en mijn haren in de teil en voel me weer als nieuw! Spullen inpakken, nog even genieten en gaan! Onderweg probeer ik (stiekem toch wat wanhopig) een eland te spotten. No luck. JA! Toch wel! Ah nee, het is een koe. Dit moment heb ik vaker onderweg, maar het geeft wel energie. Na uren genoten te hebben van het rijden, kom ik bij een machtig mooie plek aan een meer en besluit daar te overnachten.

De tijd vliegt

Ik zet mijn tent op, pak mijn spullen en na alles 100 keer te hebben laten vallen, bereid ik mijn eten onder het afdakje bij de vuurplaats en spendeer ik de avond met wat medekampeerders uit de buurt voordat ik weer heerlijk slaap. Het is inmiddels al weer dag 5, niet normaal hoe snel de tijd eigenlijk gaat.

Persoonlijke angst overwonnen

Het wordt heerlijk weer vandaag en ik zie mensen in het meer springen. Ik zeg dat als mijn medekampeerders gaan, ik ook zal gaan (ze gaan toch niet!). Ze springen en tja, ik moet dus ook! Bij het erin springen overwin ik een persoonlijke angst en mijn hart staat even stil van het koude water. Wel leuk! We wassen onze haren in het water en chillen op de rotsen in het zonnetje na. Uiteindelijk vertrekken zij en ik ontdek dat ik rusteloos ben, dus ik ga alles met de hand wassen in een beekje verderop.

De koning te rijk

Ik voel me goed en had eigenlijk niet verwacht dat ik wel kon genieten van dat hele kamperen! Ik heb meer energie dan ik het afgelopen jaar heb gehad! ’s Avonds besluit ik een vuur te maken en zaag ik wat hout, sprokkel snippers en takken en TADDA! VUUR! Trots als een pauw doe ik een klein dansje en als kers op de taart trakteer ik mezelf op een dikke steak met gegrilde groenten. Ik ben de koning te rijk! Nog even een boek lezen en op naar de volgende dag!

Geruststellend

Mijn hemel, ik mag in mijn handjes knijpen als ik een uur heb geslapen. Het stormde en regende zó hard, dat ik met geen mogelijkheid mijn hartslag omlaag kreeg en dus niet kon slapen. Gezien de heftigheid van vannacht, besluit ik toch maar even de tentverhuur te bellen om te vragen of de daktent zo’n storm wel aankan. Ik krijg een vriendelijke stem aan de telefoon die me geruststelt in mijn zorgen. Phoe!

Vol energie

Toch wel opgelucht begin ik aan mijn dag en bezoek ik een ruïne in de buurt. Ik voel me sterk en vol energie! De dagen vliegen voorbij en na nog een paar dagen vol hikes, sport, natuur en prachtige meren met nog mooiere zonsondergangen, besluit ik ergens naartoe te gaan waar geen andere kampeerders zijn, in de hoop een eland te spotten. Ik ben inmiddels helemaal gewend aan mijn daktent en kan me echt verheugen op de nachten! Het is heerlijk rijden door alle berg- en bospaden met om de haverklap een prachtig meer! Wauw, goodlife!

Het beren jachtseizoen

Ik parkeer mijn auto bij een jagershutje midden in het bos (prachtige plek!) en zet vol zelfvertrouwen mijn tent op! Ik geniet nog even in het zonnetje en maak alvast een vuur in de vuurplaats, waar ik flink wat af BBQ! Er komt een vriendelijke jager een praatje maken, die aangeeft dat de kans op elanden zien heel aanwezig is! Yes! Voordat hij weg gaat, benoemt hij nog dat het beren jachtseizoen is begonnen, dus als ik vannacht schoten hoor….

Volgende week..

Volgende week lees je het derde, en tevens ook het laatste deel van de ervaring van Ellen. Ze zit vol met energie en dat lees je terug in haar verhaal. Hoe kijkt ze terug op haar avontuur? Is het huren van een daktent bij Dakop voor herhaling vatbaar? Je leest het volgende week!

 

Wildkamperen voor vrouwen

Dakop: het uitzicht vanuit je daktent

Wij zijn echte kampeerliefhebbers die mensen graag willen voorzien van een kwalitatief goede daktent. Door de samenwerking met diverse dealers is het mogelijk om voor scherpe prijzen daktenten te kunnen huren of kopen. Een daktent is voor iedereen, ook voor vrouwen die in hun eentje de rust op willen zoeken, zoals Ellen heeft gedaan. Dakop heeft een ruim aanbod en voor ieder wat wils. Benieuwd naar het aanbod? Kom langs op afspraak in onze showroom in Hengelo. Je bent altijd welkom voor vragen of deskundig advies. Meer ervaringen en informatie vind je op de rest van de website, onze Facebookpagina en Instagram!

Contact