Wildkamperen voor vrouwen (deel 1)

Wildkamperen voor vrouwen

Wildkamperen voor vrouwen?

Ellen ging in haar eentje op avontuur met de daktent. Wildkamperen voor vrouwen? Het kan gewoon! Ze reisde naar Zweden en maakte heel wat mee. Je leest hier het eerste deel van haar gave, uitgebreide verhaal.

Geen kampeerheld

Oké! Wildkamperen in mijn uppie; ga ik doen! Nu ben ik niet zo’n kampeerheld, sterker nog; dit wordt mijn eerste keer, maar ik ben wel toe aan wat rust. Omdat ik te boek sta als ‘brokkenpiloot’ (ik ben zo iemand die een tent compleet ruïneert door ergens achter te blijven hangen, of bezoek krijgt van Boris beer in haar tent – typisch), lijkt het me een veiliger idee een daktent te huren. Na een telefoontje of mijn auto (Skoda Fabia) zo’n tent überhaupt wel kan hebben, hang ik lachend op en heb ik binnen een paar minuten mijn mobiele bed geboekt. Top!

Ontvangen met vriendelijke lach

Als ik mijn tent op mag halen, word ik met een vriendelijke lach ontvangen en na het monteren van de tent op mijn auto, een complete uitleg en het enthousiast beantwoorden van mijn vragenvuur, voel ik me een stuk zekerder van mijn keuze; ik ga dit écht doen! 3 weken hé-le-maal niks; wát een vooruitzicht. Mijn spullen zijn gepakt en daar ga ik!

Verbaasde douane

Een stukje rijden en dan met de nachtferry vanaf Duitsland naar Zweden. Bij aankomst is de douane toch wat verbaasd om mij en mijn auto te zien, dus word ik aangehouden. De beambte zegt dat ik wel heel weinig heb gepakt (oh, heb ik wel alles?) en met een frons op haar wenkbrauw vraagt ze wat er op mijn dak zit: ‘a rooftop tent’ hoor ik mezelf antwoorden en dat verklaart meteen waarom er zo weinig in mijn auto zit. Na nog wat vragen (en een inmiddels paars aangelopen ik) mag ik door! Na een weg die op zijn minst ‘avontuurlijk’ genoemd mag worden, ben ik dan op bestemming; midden in het bos.

Ontgroening als kampeerder

Een tikkeltje gestrest van de dag bereid ik mijn ontgroening als kampeerder voor. In no-time zet ik mijn tent op en mijn bed ziet er wel heel aantrekkelijk uit. Ik heb mijn handigheid in efficiëntie nog niet gevonden en loop wel 100x naar de auto om spul te pakken of terug te leggen. Na een wandeling om het prachtige meer in de buurt, wordt het donker en is het tijd om lekker te gaan slapen. Nog even 100x die auto in en uit en dan gaan we het proberen. Wens mezelf geluk!

Piekeren

Slapen? Niet gelukt. Het was koud (ik heb ook niks warms meegenomen), en net op het moment dat ik in slaap leek te gaan vallen, ging het keihard regenen. ‘Is de tent eigenlijk wel waterdicht? En ook bij deze regen?’ heb ik me de hele nacht met klapperende tanden afgevraagd terwijl ik met mijn zak lampje checkte of dit zo was. Gelukkig was er niks aan de hand.

Slapen als een roosje

Vandaag ga ik een flink stuk rijden (kan gewoon), over heerlijke bospaden en wegen langs meertjes. Na een flinke hike en wat warme kleren te hebben geshopt, parkeer ik mijn auto in de avond direct aan het strand, bereid een heerlijke maaltijd en slaap ik als een roosje!

Volgende week..

Volgende week lees je het tweede deel van de ervaring van Ellen. Ze zit vol met energie en dat lees je terug in haar verhaal. Ze hoopt zo op het spotten van een Eland. Of het haar lukt? Je leest het volgende week!

Dakop: het uitzicht vanuit je daktent

Wij zijn echte kampeerliefhebbers die mensen graag willen voorzien van een kwalitatief goede daktent. Door de samenwerking met diverse dealers is het mogelijk om voor scherpe prijzen daktenten te kunnen huren of kopen. Een daktent is voor iedereen, ook voor vrouwen die in hun eentje de rust op willen zoeken, zoals Ellen heeft gedaan. Dakop heeft een ruim aanbod en voor ieder wat wils. Benieuwd naar het aanbod? Kom langs op afspraak in onze showroom in Hengelo. Je bent altijd welkom voor vragen of deskundig advies. Meer ervaringen en informatie vind je op de rest van de website, onze Facebookpagina en Instagram!

Contact